Centrale verwarming

Een cv-systeem met watergevulde radiatoren is tegenwoordig een van de meest toegepaste manieren van verwarmen. Als vertrekpunt bij de keus van een nieuw cv-combitoestel nemen wij de eisen die u stelt aan het warmwatercomfort. Daarbij moet u ook vooruit denken.

Heeft u plannen om in de nabije toekomst een badkamer met stortdouche en zijdouche te laten installeren? Dan is het verstandig om uw toestelkeuze daar nu al op af te stemmen. Compleet met een bijpassende elektronische ruimte thermostaat kan de kamertemperatuur vervolgens traploos geregeld worden : comfortabel en zuinig! Radiatoren die het systeem completeren zijn leverbaar in talloze modellen, kleuren en maten. Belangrijkste eis bij de keus van een nieuwe radiator is de warmteafgifte; die moet voldoende zijn voor de ruimte die verwarmd moet worden.

Vloerverwarming

Naast snelle elektrische vloerverwarming voor kleine vloeroppervlaktes zoals in badkamers en keukens zijn er ook de watergevulde systemen. Een dergelijk systeem kan gebruikt worden als comfortabele hoofdverwarming. Een goed ontwerp, met een goede regeling die afgestemd is op gebruik in combinatie met radiatoren – op bijvoorbeeld de verdieping van uw woning – is daarbij een vereiste. Is alles juist geïnstalleerd en afgesteld, dan merkt u niets aan de vloer; u ervaart alleen een comfortabele ruimtetemperatuur.

Er zijn meerdere systemen en mogelijkheden waarmee ook in bestaande woningen vloerverwarming kan worden geïnstalleerd.

Lokale verwarming

Lokale verwarming is weer terug van weggeweest. Nu niet als hoofdverwarming, maar als bijverwarming. Er is nog volop keus in kwalitatief goede gevelkachels, gashaarden, maar ook gas inzethaarden met de uitstraling van een echte open haard. Deze inzethaarden zijn er ook in een zogenaamde “gesloten uitvoering” met geveldoorvoer, die een duur schoorsteenkanaal overbodig maakt.

Ze kunnen daarbij ook probleemloos in een moderne woning worden geïnstalleerd, in situaties waar een “open” toestel om veiligheidsredenen niet toegestaan is.